Boeken

Generative Design

Visualize, Program & Create with JavaScript in p5.js

“Generative Design” verscheen voor het eerst onder de titel “Generative Gestaltung” in 2008 en onderzocht de vele mogelijkheden van Processing als nieuwe creatieve codeeromgeving. Versie twee, deze versie uit 2018 focust op het gebruikt van p5.js.

Beide boeken zijn nog steeds even relevant en inspirerend!

Alle grote thema’s (kleur, vorm, typografie, afbeeldingen) passeren de revue en alle voorbeelden en concepten kunnen online worden bekeken en geremixt op de site:

[http://www.generative-gestaltung.de/2/]

of rechtsreeks in de p5.js editor:

[https://editor.p5js.org/generative-design/sketches/]

(Seb)

Graphic Design in the Post-Digital Age

Dit boek zal je ongetwijfeld zowel visueel als inhoudelijk shockeren. Het stelt nieuwe grafische ideeën en concepten voor in een vormgeving die deze ook meteen in de praktijk brengt.

Het boek bestaat uit twee delen:

Deel 1 bestaat vooral uit interviews met meer dan twintig vormgevers. Ze vertellen hoe ze code gebruiken om hun eigen persoonlijke nieuwe design omgevingen scheppen.

Deel twee demonstreert een radicaal andere manier om inhoud te presenteren, namelijk met behulp van scripting, in de vorm van een plug-in voor InDesign: [basil.js].

Dit boek is een inspiratie voor iedereen die wil reflecteren over vormgeving, data, code, automatisering en artificiële intelligentie.

(Seb)