Materiaal

Pen Plotter

De A3 iDraw-plotter in Lab44 opent een nieuwe dimensie van precisie en creativiteit. Deze geavanceerde machine transformeert digitale tekeningen in fysieke kunstwerken, door middel van een pen die op commando nauwkeurige lijnen trekt op diverse materialen. Studenten leren hierdoor de fijne kneepjes van grafisch ontwerp, programmering en machinebesturing. Het gebruik van de iDraw-plotter biedt een unieke kans om de interactie tussen digitale precisie en handmatige kunst te verkennen, wat kan leiden tot een waardevolle individuele expressie.

3D-Printer

In het Lab brengen we ideeën tot leven met de technologie van 3d-printen. Onze 3d-printers stellen studenten in staat om digitale ontwerpen om te zetten in tastbare objecten. Dit proces moedigt niet alleen aan tot innovatie en creativiteit, maar leert ook essentiële vaardigheden in modelontwerp, probleemoplossing en technische planning. Of het nu gaat om kunst, architectuur, robotica of duurzame ontwerpen, 3D-printen biedt ongekende mogelijkheden om te experimenteren met complexe vormen en structuren die traditionele fabricagemethoden te boven gaan.

Arduino en Raspberry Pi

Bij Lab44 verkennen we de grenzen van creativiteit en technologie door middel van toegankelijke, krachtige tools zoals Arduino en Raspberry Pi. Deze compacte maar veelzijdige microcontrollers en single-board computers openen een wereld van mogelijkheden voor studenten om te leren over programmeren, elektronica, en interactieve kunst. Arduino maakt het eenvoudig om sensoren en actuatoren te integreren, ideaal voor prototyping en het creëren van interactieve fysieke projecten. Raspberry Pi biedt daarentegen meer rekenkracht, waardoor het perfect is voor complexere taken zoals het draaien van een webserver of het verwerken van videobeelden. Samen vormen ze een onmisbaar duo in het onderwijs van digitale fabricatie en programmeren, waarbij studenten niet alleen leren hoe ze moeten bouwen, maar ook hoe ze innovatieve oplossingen kunnen ontwerpen die de grenzen van hun creativiteit uitdagen.