Voorbeelden

[Listen to Wikipedia]

Luister naar het geluid van de recente wijzigingen in de Wikipedia.
Belletjes geven toevoegingen aan, een getokkel op een snaar betekent dat iemand iets verwijdert.
De toonhoogte is afhankelijk van de grootte van de bewerking; hoe groter de bewerking, hoe dieper de noot. 

[MTA.ME]

Op mta.me verandert Conductor het metrosysteem van New York in een interactief snaarinstrument. Gebruikmakend van het eigenlijke metro schema van de MTA, begint het stuk in realtime met het voortbrengen van treinen die in de laatste minuut zijn vertrokken, en gaat vervolgens verder met accelereren gedurende een lus van 24 uur. Door Alexander Chen.

[Everything in Existence]

Everything in Existence was de eerste solotentoonstelling van fuse* in de Verenigde Staten die plaatsvond in Washington DC van 17 januari tot 10 maart 2019. Het bevatte enkele van de belangrijkste werken van de studio tot nu toe, zoals Multiverse en Amygdala, en werd geïnspireerd door het idee van onderlinge verbondenheid, het besef dat we allemaal deel uitmaken van alles wat bestaat.

[Audience, 2008]

Een leger van  spiegels, gemonteerd op kleine metalen voetjes, zijn duidelijk mechanisch, maar de manier waarop ze bewegen vertonen ze een bijna  mensachtig gedrag. Door middel van eenvoudige draai- en kantelbewegingen, vergelijkbaar met het draaien van het hoofd, brengen de spiegels individuele karakters over, maar wanneer een persoon dichterbij komt, draaien ze zich allemaal in één nieuwsgierig, gesynchroniseerd gebaar naar de bezoeker. Weerspiegeld in elke spiegel wordt de toeschouwer het onderwerp van zijn eigen blik en die van het kunstwerk.

[Land Lines]

Satellietbeelden bieden een schat aan visuele gegevens die we op interessante manieren kunnen visualiseren en hergebruiken. Land Lines is een experiment waarmee je satellietbeelden van Google Earth kunt verkennen via gebaren. Teken iets om satellietbeelden te vinden die bij elke lijn passen;  Sleep langer om een ​​oneindige lijn van verbonden rivieren, snelwegen en kustlijnen te creëren. Met behulp van een combinatie van machine learning, geoptimaliseerde algoritmen en een sterke grafische kaart kan het experiment efficiënt worden uitgevoerd in de webbrowser.

[XYZT: Abstract Landscapes]

XYZT, gecreëerd door het bedrijf Adrien M & Claire B, onderzoekt het snijvlak van wiskunde en denkbeeldige landschappen

Door gebruik te maken van technologie, programmering en lichtontwerp, stelt XYZT bezoekers in staat de vier primaire bestaans assen te verkennen: horizontaal (de X-as), verticaal (Y), diepte (Z) en tijd (T). De tentoonstelling zorgt voor ongeëvenaarde interactiviteit op elk van de vlakken, reageert op de beweging van bezoekers en creëert in realtime nieuwe beelden.

[Tecnicontrol]

In zijn creatieve codeerwerk Tecnicontrol onderzoekt Bradley Munkowitz, in de kunstgemeenschap ook wel bekend als GMUNK, de manieren waarop robotica, code en scherminhoud kunnen resulteren in een gechoreografeerd werkstuk.

In plaats van de typische projectiedoeken te gebruiken, drong hij aan op robots met LED-schermen en een bewegingsgestuurde camera. Het eindresultaat is een grillig, door technologie aangedreven video met een werkelijk schitterende verhaallijn.